eventsall    rendezvények    tanácsadás    pr    akciók  
  kreatív tippek  
  blog    dossziék    kapcsolat  


     E-mail cím:
     Jelszó:Elfelejtette jelszavát?
Rendezzünk mottópartit!
Dátum: 2009-03-13
   

Alig van rosszabb annál, mint várni egy eseményt, felkészülni rá, elképzelni, milyen klassz lesz, majd amikor ott vagyunk, akkor azt  várjuk, hogy leteljen a “kötelező idő” és hazamehessünk, mert halálra unjuk magunkat…
Ennél már csak az szörnyűbb, ha mi vagyunk a házigazdák.

Pedig minden rendezvénynek egy egyedi élménynek kellene lennie!
Ezt megvalósíthatjuk azáltal, ha valamilyen mottót keresünk az eseménynek, majd az adott témához igazítjuk a dekorációt, az ételeket és a programokat.

A többi meg majd jön magától!…

Egy jó ötlet...

Ha mottópartit szeretne tervezni, először egy témát kell találni, majd az adott stílusban szervezni meg az eseményt. Témát bárhol találhatunk: megihlethet egy helyszín, egy film, egy hangulat, de az összejövetel célja is adhat támpontot (pl. születésnap, meccsnézés, stb.). A lehetőségeknek csak a fantáziánk (és a pénztárcánk) szabhat határt.
Ha abszolút semmi ötletünk nincsen, üljünk össze pár barátunkkal, és beszéljük meg, kinek mi jut eszébe az eseménnyel kapcsolatban. Hamar összejön sokféle téma, ezután választunk egyet, majd erről ötletelünk tovább.
De lehetséges az is, hogy mindenkit, aki az útunkba akad, megkérdezünk arról, hogy “mondd csak, mi jut eszedbe az ázsiai estéről?” A válaszokat feljegyezzük, rendszerezzük, ezáltal bővítve kincsestárunkat...

Dekoráció

Aki valamilyen színt választott témának, az természetesen az adott színben díszítsen. “Számok” esetében (pl. 50. szülinap) fel lehet akasztani 50 lufit, de magát a számot is. Betűknél lehet mindazzal dekorálni, ami az adott betűvel kezdődik: “L-party” esetében jöhetnek a liliomok, lufik, lampionok, légkígyók, “Love” feliratok, stb.
Ha a parti témája egy meghatározott foglalkozás köré szerveződik, amennyire csak lehetséges, próbáljuk meg felidézni a munkahelyet, ill. az adott szakma jellemzőit, például szerszámokkal, eszközökkel, képekkel.
“Vízivilág” vagy “Tenger” témához jól passzolnak a halak, korallok, kagylók, de lehet halászhálót, botot is kirakni. Aki utazási vagy vakációs mottót választ, szétszórhat néhány prospektust, posztert ragaszthat ki, de becsempészhet némi “strandfeeling”-et is a szobába…

Eszem-iszom

Aki egy autós/utazós mottót szeretne, gondolkodhat “Drive In”-ben, vagy hűtőtáskában. Meghatározott színhez kereshetünk passzoló ételeket, italokat, ha a “Természet” a téma, sok zöldséget és gyümölcsöt szolgálunk fel.
A “Tengeri világ”-hoz kínálhatunk tenger gyümölcseit (akár csokiból is!), halat vagy sushit. Királyok, hercegnők és magas rangú személyek többfogásos étkeket esznek, amit természetesen(!) szolgák tálalnak fel nekik.
Kézműves-, diák-, vagy paraszti témához jól illik a vajaskenyér, az egyszerű ételek. Ilyen partit rendezhetünk menzán, kantinban, pincében, az ételeket egy szimpla asztalnál felszolgálva.

Programok

Hogy a parti ne legyen unalmas, a témához illő programokkal szórakoztathatjuk a résztvevőket.
Egy meghatározott mottóhoz programot találni nem túl nehéz. A célbadobás bármelyik témához illhet, csak azzal kell dobálni,ami a mottóhoz passzol (pl. szakácsok fakanállal). Ugyanígy versenyevés is majdnem mindig megrendezhető. Végső esetben próbálkozhatunk neten, ismerősöket megkérdezve is partijátékokat gyűjteni.
Akik nem akarnak játszani, figyelhetnek a zenére.
A témához illő zenét nem nehéz találni. Ha pl. “Kék-party”-t adunk, összegyűjthetjük a ‘kék’ számokat, bandákat: Blue System, Barry Blue, Bad Boys Blue, stb. De ugyanezt megtehetjük betűkkel is. Aki a programok kitalálásával nem akar vesződni, megbízhatja ezzel a vendégeket is: mindenki kap valami feladatot, aminek utána kell néznie (zene, játékok, dekor, stb.).
Hogy aztán végül a partin ezekből mi valósul meg, az a házigazda döntésén múlik.

További tippek

Fontos, hogy egy mottópartit senki ne érezzen kényszernek!
Bizonyára vannak néhányan, akik nem szeretik az ilyesmit és nem tudnak vele mit kezdeni. Ebben az esetben a házigazdának kell kompromisszumot találnia, pl. ne kelljen beöltözniük, hogy ők se érezzék magukat kívülállónak. De megtehetjük azt is, hogy beszélünk velük, mit szólnának egy mottópartihoz és szeretnének-e eljönni. Ha nem, akkor az az ő döntésük, és a többiek hangulatát sem rontják el.

Jó szórakozást!

Kapcsolódó anyagok:
Smooth Criminal Party
Kapcsolódó blog bejegyzések:
Rendezni vagy nem rendezni?

© 2009 eventsall.hu Minden jog fenntartva.

Jogi nyilatkozatImpresszumAdatvédelem