eventsall    rendezvények    tanácsadás    pr    akciók  
  kreatív tippek  
  blog    dossziék    kapcsolat  


     E-mail cím:
     Jelszó:Elfelejtette jelszavát?
“Hát, ezt én is meg tudtam volna szervezni!” - II. rész
Dátum: 2009-03-26
   

Sajnos, azok, akiknek a szájából a fenti mondat elhangzik, gyakran tényleg meg is teszik…
Holott ezzel csak maguk alatt vágják a fát, mert vannak esetek, amikor nem tanácsos szakemberek nélkül megrendezni az eseményünket. Kerül, amibe kerül.

Az előző részben végigvettük, hogy mikor nem kell rendezvényszervezőt igénybe venni.

Most lássuk azokat az eseteket, amikor viszont erősen ajánlott!

1. Ha az eseménnyel versenyelőnyhöz szeretnénk jutni.

A mai gazdasági helyzetben a különböző cégek, szervezetek a drága reklámok helyett egyre inkább a költségkímélő, de hatékony megoldásokat keresik.

Egy ötletes, kreatív, szokatlan rendezvénnyel megfelelő hírverést csaphatunk magunk körül és kitűnhetünk versenytársaink közül. A reklámokra egyre immunisabbá váló fogyasztókat is könnyebben érhetjük el, ha tartunk számukra egy olyan eseményt, ahol “valamit átélhetnek”. Ezáltal a céghez, a márkához való kötődést is erősítjük, és a konkurenciának igencsak össze kell szednie magát, ha vevőinket el akarja csábítani tőlünk!

Persze, ehhez tényleg professzionális kivitelezésre van szükség, melyet a rendezvényszervező biztosít számunkra.

2. Ha az imázsunkat szeretnénk építeni.

Akár céges, akár magánrendezvényről van szó, fontos, hogy vendégeink hogyan érzik magukat az összejövetelünkön, mit gondolnak róla és végső soron rólunk.

Sajnos, az emberi természetből fakad, hogy ha valami jó és a legapróbb részletig rendben van, az fel sem tűnik, azt mindenki természetesnek veszi, de ha bármi hiba is van a szervezésben, ételekben, kiszolgálásban, dekorációban, stb., azt azonnal kiszúrják, és biztosan ki is beszélik a hátunk mögött. Ezért fontos, hogy profikra bízzuk a szervezést, ha azt akarjuk, hogy rendezvényünk impresszív és sikeres legyen, mely után a résztvevők jó szívvel emlékeznek ránk és jóhírünket keltik.

3. Ha az esemény fontos, de nem értünk a szervezéshez.

Pár embernek talán még gyakorlat nélkül is lehet összejövetelt tartani, de egy nagyobb társaságot “elszórakoztatni” igencsak stresszes és kimerítő feladat. Ráadásul költséges is.

Ha időnket, energiánkat szeretnénk megkímélni és a költségeket optimalizálni, akkor érdemes rendezvényszervezőt megkeresni, hiszen nekik bejáratott kapcsolataik, metódusaik vannak arra, hogy a legkedvezőbb árakat és a legmegbízhatóbb szolgáltatásokat csikarják ki számunkra.

4. Ha szeretnénk új befektetőket / ügyfeleket szerezni, ill. a régieket megtartani.

Mindenkiben él az a késztetés, hogy a győztes csapathoz tartozzon. Ezért a külvilág és a velünk kapcsolatban állók felé azt a képet kell folyamatosan sugározni, hogy a győztes csapat mi vagyunk!

Az svédasztal és a művirág kora lejárt. Ennél ma már több kell, hogy rendezvényeinkkel azt a benyomást keltsük, hogy cégünk virul és professzionális. Ezért az esemény megszervezéséhez vegyük igénybe szakemberek segítségét, akik értenek a vendégek lenyűgözéséhez és “boldogan tartásához”. Mindez persze pénzbe kerül, sokszor nem is kevésbe, de a jövőben megtérülhet a befektetés, hiszen a virágzó cég az egyik leghatásosabb ösztönzője a potenciális befektetőknek, ügyfeleknek.

Kapcsolódó anyagok:
“Hát, ezt én is meg tudtam volna szervezni!” - I. rész

© 2009 eventsall.hu Minden jog fenntartva.

Jogi nyilatkozatImpresszumAdatvédelem